Verlies en rouwverwerking met Richard Clark in Rotterdam

Je kunt om heel veel dingen rouwen. De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt zo veel verliezen dat je dierbaar is of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, een carrière, de kans op een kind, je geboorteland, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap). Allemaal vormen van verlies die je diep in je ziel kunnen raken.

Vastzitten in de rouw

Rouwen is gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen die verliesverwerking alleen en met naasten vorm geven. Maar niet altijd. Soms komt er een kink in de kabel en blijft het rouwproces steken. Als een hobbel waar je maar niet overheen komt.

Rouw nemen en zingeving zijn met elkaar verbonden. Je kan inzicht krijgen in hoe je met je verlies weer op weg kan gaan.

Meer dan verdriet alleen

Bij rouwen komt een heel scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of de overweldigende onmacht. Hunkering, verlangen, angst en schuld, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is het een energie vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar. Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf.

Door alle stappen van het rouwproces

De behandeling is er op gericht het proces van rouw in haar geheel te doorlopen. De pijn van verlies zal nog lang bij je horen, misschien wel altijd. Maar nu kan ik je wel helpen de hobbels te nemen en je weer te verbinden; met jezelf, je omgeving en het leven.

Als je bij mij in therapie gaat kun je onderzoeken wat er allemaal speelt zonder rekening met iemand te houden zoals je vaak bij familie hebt. Je bent bij mij welkom met je verdriet.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Rouw en verliesverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo met je eigen online therapie.

Neem contact met mij op

Je kunt mij altijd bellen of mailen voor een afspraak – dat hoeft helemaal geen behandeling te worden, maar dan ben je in ieder geval van die extra last af. Bel voor een afspraak of mail Richard Clark van Therapie Rotterdam.