Therapie in Rotterdam met therapeut Richard Clark

De therapie doen we samen. Ik ben een actief onderdeel van jouw proces. Door mij aan je te verbinden, door op je te reageren en je terug te geven wat ik beleef als we samen werken, help ik je door de storm van alledag te breken en die rustpunten te vinden die nodig zijn om je beleving en kennis van jezelf te verdiepen.

Samenwerking tussen jou en mij

Je merkt al snel dat de behandeling bestaat uit een wisselwerking. Je krijgt ruimte om je verhaal te doen. Ik help je formuleren, we vinden alternatieven voor die aspecten die niet in taal te vangen zijn. En je krijgt meteen heel veel terug.

Ik vertel je wat ik zie, wat ik analyseer en wat ik voel. Zo vinden we de onderwerpen in de onderstroom die jou bepalen, maken en soms misschien in de weg zitten. Daarmee maken we concrete handvatten die je kan inzetten in je dagelijks leven.

Drie fasen van stilte, beweging en groei

De therapie verloopt in de regel in drie fasen. Een fase die sterk gericht is op het vinden van rust en stilte – de kern. Een fase die gericht is op het in beweging brengen van die onderdelen die belangrijk zijn voor je ontwikkeling. En een laatste fase waarin je op een positieve manier de groei die je maakt voort leert zetten.

Stilte – in de storm die nu heerst is rust geboden. Denk maar aan ‘het oog van de storm’. Om je te kunnen wijden aan de zaken die er echt toe doen, moeten we de onrust loslaten. Ik schep de sfeer in de praktijk, ik geef je handvatten om ook in je dagelijks leven de rust te vinden om er achter te komen wat er echt speelt.
Vaak is de achtbaan van emoties, gevoelens, en vernietigende kracht van onmacht een rookgordijn. We moeten het doorbreken om te vinden welke wensen, angsten en processen jou bepalen.

Beweging – de therapie die ik geef is gericht op ervaring. Vanuit de gedachte ‘Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.’ neem ik je mee op kleine ontdekkingstochten. Waarin je niet alleen hoort en ziet hoe het zit, maar waar je het echt beleeft. Ik gebruik allerhande middelen – van creatieve methoden (schetsen, dichten, muziek luisteren) tot lichaamsgerichte methoden en meditatie. Door die te combineren met rationele kennis en inzicht, werk je eigenlijk op alle fronten aan jezelf. En met die kennis zet je jezelf weer in beweging, je zet de radartjes van verandering aan als het ware.

Groei – de beweging die je in gang zet, geeft resultaat. En dat resultaat is ongelofelijk belangrijk. Het zijn namelijk die positieve momenten waar je het meeste van kunt leren. Op deze manier groei je dus van je klacht weg.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Rotterdam. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Bekijk één van de volgende links: