Therapie Rotterdam

Over mij

Mijn naam is Ysabel Cobelens- García, psycholoog. In mijn praktijk behandel ik mensen met verschillende problematiek zoals stemming problematiek, aanpassingsproblemen, stress, angstaanval
en mensen die in hun werk en/of privéleven vastlopen. Mensen die zich misschien een beetje triest of somber voelen, mensen die even niet meer weten of ze zich echt gelukkig voelen.

Als psycholoog denk ik dat iedere persoon uniek is, daarom vind ik het belangrijk om mijn cliënt goed te leren kennen en technieken en methoden te kiezen die beter bij de cliënt passen.

Oplossingsgericht gesprek

Bij sommige cliënten past een oplossingsgericht gesprek het best, dit is gericht op het benutten van de sterke kanten van de cliënt, wat de cliënt kan en wat de mogelijkheden zijn. Samen met mij
onderzoekt de cliënt welke vaardigheden hij al in huis heeft om zijn doel te bereiken. Voor andere kan een gemotiveerde gesprekvoering beter werken, vooral voor cliënten waar gedragsverandering een rol speelt. Met name wanneer het gedrag ongezond, risicovol, ineffectief, onproductief of gevaarlijk is. Dit soort cliënten merken dat hun gedrag op korte termijn een kortdurend gevoel van geluk brengt maar op langere termijn voelen ze zich schuldig of niet gelukkig. Met een motiverend gesprek help je de cliënt een bewuste keuze te maken tussen een gevoel van geluk dat snel voorbij is of voor een verandering van gedrag met een langdurig gevoel van geluk.

Sommige cliënten willen dieper gaan, in dit geval gaan wij verder onderzoeken en kijken naar het ontstaan van het probleem. Wij gaan identificeren wat zijn denkpatronen zijn, en leren we hoe gedachten invloed hebben op het gedrag en emoties. Voor cliënten met bijvoorbeeld een specifieke fobie is het belangrijk om specifieke details te weten over de gevreesde stimuli en of er associaties zijn met andere situaties. Daarna wordt gekeken naar de aard van de emotionele, lichamelijke, cognitieve en gedragsmatige reacties. Ook bij cliënten met depressie is het belangrijk samen met de cliënt dieper te onderzoeken naar de schema’s, patronen en irrationele gedachten van de cliënt en de interactie met zijn emoties en gedrag. In beide gevallen gebruik ik principes en methodes van Cognitieve gedragstherapie.

Eerste gesprek.

De cliënt staat centraal, daarom is de hulpvraag de startpunt van de eerste sessie. Soms gebeurt het dat cliënt niet precies weet wat het probleem is. Ik zal gaan helpen om dit te verhelderen. Daarnaast is het opbouwen van de relatie een zeer belangrijk punt, wij gaan kijken of er een klik is. Het aantal sessies verschil per cliënt, dit hang van verschillende factoren af, zoals de aard van het probleem, de ernst van de problematiek, hoe diep de cliënt in de therapie wilt gaan. Enzovoort.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij? Bel voor een afspraak of stuur even een mail. Ik help je graag!