Tarief en vergoeding van de behandeling bij Therapie Rotterdam

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost 95,- euro.  Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie van 90 minuten, kost € 150. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen. In de meeste gevallen hebben we tussen de 5 en 10 behandelingen nodig.

Betaling

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED.

Vergoeding, stem het af met je verzekeraar

Je doet er goed aan even bij je verzekering te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets. Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg; veel werkgevers hebben speciale regelingen en studenten kunnen via studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget kijken of er nog vergoed wordt.

Daar kan ik je ook bij helpen

Voor veel mensen is de verzekering een wollig pakket met allerhande lijsten waar maar moeilijk uit is op te maken of iets nu vergoed wordt of niet en op welke manier. Vandaar ook dat ik iedereen adviseer het even te overleggen met de verzekering.

Psycholoog Rotterdam: de voordelen

Je hoeft niet te wachten, ik heb geen wachtlijst en mocht het nodig zijn, dan verwijs ik je door.
Een persoonlijke benadering: in mijn betrokkenheid zoek ik naar een specifieke, op jou gebaseerde, benadering en werkwijze Juist in ons contact ontstaat een antwoord op de vraag wat jij nodig hebt.
De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar: veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Wil je meer weten over vergoeding?

Maak een afspraak: bel mij of stuur even een mail naar praktijk Therapie Rotterdam ter attentie van Richard Clark.