Relatietherapie Rotterdam met relatietherapeut Richard Clark

Eigenlijk is het altijd goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Zelfs als het allemaal wel goed gaat tussen jullie.

Een relatie wordt op een gegeven moment namelijk een beetje vanzelfsprekend. Je kent elkaar door en door of in ieder geval: zo lijkt het. Jullie hebben het hartstikke druk met van alles en nog wat, en ook al ben je nog zo vaak samen, je verliest elkaar een beetje uit het oog. Je hoeft geen moeite meer te doen. En dat doe je dan ook steeds een beetje minder.

Jouw relatie verdient aandacht

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd serieuze reflectie. Bijna niemand neemt daar de tijd voor. In mijn ogen is dat doodzonde; want je kunt er niet alleen veel ellende mee voorkomen, maar jullie relatie wordt ook dieper, mooier en rijker als je elkaar kunt blijven stimuleren en laten groeien.

Crisis!

Maar waarschijnlijk ben je niet hier om je goede relatie te verdiepen. Waarschijnlijk zitten jullie, of jij of de ander, nu in een vorm van een crisis. Misschien is er wel iets heftigs gebeurd, misschien heeft een van jullie psychische problemen waar de ander maar moeilijk mee om kan gaan. Of, jullie zijn van elkaar vervreemd, de ruzies vermoeien je en je vraagt je af hoe lang je nog bij elkaar blijft.

Welke reden het ook is; dát je hier bent, en dát je dit leest is reden genoeg om ook de volgende stap te zetten. Bel mij even op, we maken een afspraak bij Relatietherapie Rotterdam en ik kan jullie precies vertellen wat ik voor jullie kan betekenen.

Relatietherapie Rotterdam: de ander wil niet

Als eerste om uit deze crisis te komen en om jullie relatie te veranderen moeten jullie allebei willen. En bereid zijn er werk voor te doen. Maar zo simpel is het niet altijd. Ik zal in de eerste afspraken, met jullie samen en ieder afzonderlijk onderzoeken of jullie allebei het werk willen doen dat nodig is.

Ook als je partner niet wilt, kun je in therapie gaan. Om te onderzoeken wat er bij jullie speelt. Vaak speelt er iets in de relatie wat je eigenlijk van vroeger kent. Je projecteert iets op de ander of herhaalt patronen uit het verleden. Als je dat kan herkennen kan je meer rust in je relatie vinden.

Ik krijg vast van alles de schuld

In veel ruzies lijkt het soms alsof een relatietherapeut de scheidsrechter moet zijn – ‘zie je wel, zij vond ook dat…’. Jullie zullen mij, of welke relatietherapeut ook, nooit kunnen verleiden op welke manier dan ook partij te kiezen. Simpelweg omdat in mijn ogen niet jij, noch de ander het probleem veroorzaakt, maar jullie interactie. Je gaat van mij dus nergens de schuld van krijgen. En ik ga je ook niet helpen je gelijk te krijgen.

Hoe werkt relatietherapie?

Relatietherapie is heel succesvol. Zeker als jullie in de tweede fase van de behandeling komen bij Relatietherapie Rotterdam, is de kans op terugval heel klein. Evengoed komt het voor dat stellen besluiten toch uit elkaar te gaan.

Respectvol uit elkaar gaan

Je kunt op heel veel manieren uit elkaar gaan. Relatietherapie Rotterdam kan jullie begeleiden het op een respectvolle manier te doen. Respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, naar jezelf en naar eventuele kinderen.
Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een periode van jouw/jullie leven op een waardige manier af.

Meer informatie over mijn behandelwijze binnen relatietherapie

Heb je vragen over je relatie?

Stel dan jouw relatievraag op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder Relatietherapie Rotterdam.

Maar het is echt beter om snel je verhaal te doen en snel aan de slag te gaan. Net als met alles geldt voor je relatie: hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker ik jullie kan helpen.

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over relatietherapie? Bel of mail gerust voor een afspraak bij Relatietherapie Rotterdam. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!