Depressie behandeling bij therapeut Richard Clark

Depressie is één van de meest voorkomende aandoeningen. Je kunt bij jezelf nagaan of je klachten op depressie wijzen. Het gaat doorgaans gepaard met gevoelens van hopeloosheid, hulpeloosheid, lusteloosheid, besluiteloosheid, vermoeidheid, een gevoel van waardeloosheid, problemen met inslapen en doorslapen. Je zit niet lekker in je vel.

Kortom je voelt een leegte in jezelf. Daarbij merk je misschien dat je bepaalde zaken verwaarloost: sociale contacten of bijvoorbeeld het huishouden.

Je trekt je terug in jezelf

Contacten met mensen kosten je te veel energie, daarnaast heb je er geen zin in. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven. Daar word je moe van. Je wilt met rust gelaten worden en het liefst slapen, maar door de drukte in je hoofd lukt dat moeilijk. Het gaat steeds slechter…

Hulp bij depressie

Het is bijna onmogelijk een depressie te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Mensen die dichtbij je staan bereiken je maar moeilijk. Een therapeut kan je op zo’n moment goed helpen die neerwaartse spiraal doorbreken.

Vind jouw balans

Ik help je de negatieve spiraal van stress te doorbreken. Tegelijkertijd zullen we werken aan de patronen en mechanismen die deze situatie veroorzaken, zodat je in de toekomst de signalen bij jezelf herkent en er iets aan kunt doen. Bovendien besteden we aandacht aan de ‘grote vragen’ die je helpen perspectief te vinden en te houden op de zaken die er toe doen.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Een depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Neem dan even een kijkje op: online therapie.

Neem contact met mij op

Herken je jezelf of heb je een vraag? Bel of mail Richard Clark van Therapie Rotterdam voor een afspraak.